Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Еднократното масово тестване на ученици може да доведе до лъжливо спокойствие

Еднократното масово тестване на ученици може да доведе до лъжливо спокойствие

 

hands-2667461_640

 

Еднократното масово тестване на ученици може да доведе до лъжливо спокойствие, че всичко е наред за провеждане на присъствено обучение за всички едновременно.

 

Ако в този момент се тестват децата, каква информация носи това, че утре няма да е различна картинката?

 

Децата не живеят затворени в класните стаи. След училище срещат и други хора, които имат различни разбирания как да спазват мерките по време на пандемията.

 

Еднократното или не много честото тестване в такъв случай ще превърне идеята в скъпо масово мероприятие с доста усилия и с подвеждаща информация, която да ни накара да забравим, че трябва да сме разумно предпазливи.

 

За мен е важно да е безопасна средата и децата да не се заразяват, а не да се успокояваме, че всичко може би е наред, за да се осъществи амбицията всички ученици да се върнат веднага едновременно в класните стаи.

 

(За да не става объркване с позицията ми – в началото на учебната година в нашето училище имаше анкета дали искаме да бъдат тествани редовно децата ни с ПСР тест – всяка седмица по едно дете от класа. Отговорихме с „Да“. Синът ми сам каза, че иска да бъде тестван и ние го подкрепихме. Идеята не се реализира, защото малко семейства бяха съгласни.)

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".