Рубрики
Начало » Коронавирус » Фандъкова: Може би трябва да се помисли големите ученици да преминат на дистанционно обучение, ако нещата продължават така

Фандъкова: Може би трябва да се помисли големите ученици да преминат на дистанционно обучение, ако нещата продължават така

 

online-5059830_640

 

НОВО! София: Затварят се нощните заведения. Препоръка: Служителите – работа от дистанция; Университетите – онлайн

„Ако нещата продължават така, може би трябва да се помисли големите ученици да преминат на дистанционно обучение„, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по бТВ.

 

Има възможност на местно ниво да се вземе такова решение.

 

При детските градини и при малките учениците има много добра възможност за спазване на дистанция. При големите ученици, които учат в една класна стая, но понякога ходят в кабинети, при тях е трудно спазването на дистанция. Така че следващата стъпка при големите ученици би била преминаване към дистанционно обучение, но това трябва да се премисли, каза кметът на София. Тя добави, че още не е разговаряла с образователния министър и началника на РУО София-град.

 

Йорданка Фандъкова обясни още, че се обсъжда затваряне на нощните заведения.

 

Прогнозите за следващите дни и седмици са за двойно и тройно увеличаване на случаите на заразени с коронавирус, сподели Фандъкова.

 

Изгледайте цялото интервю тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".