Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Фандъкова ще предложи учениците от 5 до 12 клас да минат онлайн за 2 учебни седмици

Фандъкова ще предложи учениците от 5 до 12 клас да минат онлайн за 2 учебни седмици

 

125 su koridori

 

НОВО

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, съобщава столичният кмет Йорданка Фандъкова. Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца. Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.
 

 

 

Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително). 

 

Това ще предложи днес столичният кмет Йорданка Фандъкова на софийския щаб за овладяване на разпространението на коронавируса.

 

Другата мярка е да се намали работното време на заведенията за хранене и развлечения, включително и на тези в хотелите, до 22 ч. от 12 до 26 март.

 

Йорданка Фандъкова:

 

Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки:

1. Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).

2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март.

✅ Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191.

✅ Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.

✅ Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.
✅ Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".