Рубрики
Начало » Коронавирус » Bloomberg: Великобритания заяви, че АстраЗенека е безопасна дори и след 7 смъртни случая заради кръвни съсиреци

Bloomberg: Великобритания заяви, че АстраЗенека е безопасна дори и след 7 смъртни случая заради кръвни съсиреци

Южна Африка приключи продажбата на 1 милион дози от ваксината на АстраЗенека

animals-731213_640 (1)

 

Великобритания заяви, че АстраЗенека е безопасна дори и след 7 смъртни случая заради кръвни съсиреци“, пише Bloomberg.

 

Великобритания потвърди, че седем души са починали от кръвни съсиреци след ваксинация с АстраЗенека, пише изданието.

 

Стана ясно, че във Великобритания има 30 случая на получване на кръвни съсиреци след ваксинация с АстраЗенека. 7 от тях са били фатални. В страната са приложени над 18 милиона дози. Британският регулатор уверява, че ваксината е безопасна, допълва Bloomberg.

 

Ползите от ваксината на АстраЗенека за предотвратяване на инфекция от коронавирус и усложнения от заболяванията продължават да надвишават всякакви рискове. Всеки в обществото трябва да продължи да се ваксинира, когато бъде поканен да го направи“, заявява Джун Рейн, изпълнителният директор на британския здравен регулатор.

 

Австралия също разследва случай на кръвни съсиреци. Обяви, че си сътрудничи с регулаторните органи на Великобритания и с ЕС за неговото изясняване.

 

Южна Африка приключи продажбата на 1 милион дози от ваксината на АстраЗенека. Продаде ги на други държави, след като установи, че тази ваксина има малка ефективност срещу южноафриканския вариант на коронавируса.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".