Рубрики
Начало » Коронавирус » Десетки хиляди ученици в Нидерландия не са в класните стаи, защото са със симптоми или карантинирани

Десетки хиляди ученици в Нидерландия не са в класните стаи, защото са със симптоми или карантинирани

Гимназистите в Нидерландия вероятно ще са вече с маски в училище

amsterdam-5102180_640

 

Нова информация

От утре в гимназиите в Нидерландия маските стават строго препоръчителни. Това ми написа българка, учителка в училище там. В гимназиите учениците са на възраст от 11 до 18-годишна възраст. В момента университетите искат същата мярка и за тях. Утре ще се разисква.

 

 

Нидерландия месеци наред успяваше да убеди всички, че маските не са необходими. Разчиташе на социалната дистанция от 1,5 метър. Новата вълна от заразени с коронавирус, която залива страната, и атаката от научните среди с аргументи в полза на маските, сякаш убедиха кабинета, че те са важна част в борбата със заразата. Вчера премиерът Марк Рюте горещо препоръча маските да се носят, а в петък правителството ще излезе с окончателно решение.

 

Най-горещата новина от Нидерландия днес е, че най-вероятно гимназистите вече ще трябва да носят маски в училищата. Към момента там условията за външни хора изглеждаха все едно сме в 2019 г. – почти никакви ограничения за учениците и учителите.

 

Правителствени източници са споделили пред NOS, че на учениците от гимназиите ще им бъде силно препоръчано да носят маски в коридорите, столовата и в общите помещения на училищата.

 

В момента десетки хиляди ученици в Нидерландия не са в класните стаи, защото имат симптоми или са карантинирани, съобщава Dutch News. Това означава, че те пропускат изключително много от образователния процес, тревожат се учителите.

 

В страната има и огнища на зараза в училищата. Само в едно училище в Амстердам има 55 случая на коронавирус.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".