Рубрики
Начало » Коронавирус » Учителски синдикален лидер: Глоба от 1000 лева за родители, ако не си приберат болно дете от училище до час

Учителски синдикален лидер: Глоба от 1000 лева за родители, ако не си приберат болно дете от училище до час

Предложение на д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“

 

money-2696234_640

 

Родителите на болен ученик да бъдат глобявани с 1000 лева, ако не го приберат до час от училище. Това предложение е записано в прессъобщение от д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

 

Синдикатът смята, че има много спорни въпроси преди старта на учебната година. Най-спорният момент е становището на министерство на здравеопазването „ученик с един или повече от следните симптоми – повишена телесна температура, кашлица, хрема, задух, болки в гърлото, умора, мускулни болки, гадене, повръщане, диария се изолира незабавно в предназначеното за такъв случай помещение (изолатор), докато не се прибере у дома.“ Отделянето на такъв ученик според експерти ще носи тежки психически последици, но по-важно е, че министерство на здравеопазването пак е забравило да вмени задължение на родителите  при цитираните симптоми да не пускат детето си на училище. Ако тази мярка с отделянето в изолирано помещение остане, то тогава трябва да съществува задължение към родителя до час да дойде в училище за своето дете, а в противен случай да има финансова санкция от 1000 лева.

 

-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“

-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“

 

 

Прессъобщението е озаглавено: „Извънреден поздрав за началото на учебната година към героите на деня – българските учители!“ и е дълго 4 страници.

 

Писмата до медиите на д-р Юлиян Петров са винаги доста колоритни и често с екзотични предложения. Можете да прочетете днешния „извънреден поздрав“ тук: Извънреден поздрав за 15.09.2020.

 

Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ проведе проучването, което показа, че 82% от учителите искат присъствено обучение. В предишно прессъобщение, в което цитираше Шекспир и търсеше дали „гнилото“ от Дания не се е пренесло в България, д-р Юлиян Петров беше написал леко язвително: „така наречената пандемия от corona“, което предизвика остра реакция от млад учител по математика.

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

КТ „Подкрепа“: 82% от учителите искат редовен учебен процес

Синдикален лидер: „Пари за маски и тестове на учителите няма в училищните бюджети“

Млад учител: Не е адекватна мярката да не се карантинира учител на заразен ученик

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".