Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Хипотези за връщане на големите ученици явно се обсъждат чак за след 4 февруари

Хипотези за връщане на големите ученици явно се обсъждат чак за след 4 февруари

 

mg ruse

 

В прессъобщение на здравното министерство пише за обсъждане на хипотези за провеждане на занятия в училищата и в университетите след 4 февруари. За първи път се споменава тази дата. Това е началото на втория учебен срок за много училища. Заповедта на образователния министър е за онлайн обучение на големите ученици до 31 януари. Скоро директорът на 51 СУ също спомена, че едва ли ще се върнат за няколко дни и е ясно, че вече се говори за втория срок.

 

„Обсъдени бяха и хипотезите за начините, по които ще се провеждат занятията в сферата на средното и висшето образование след 4 февруари„, съобщават от пресцентъра на здравното министерство във връзка със среща на министъра на здравеопазването с регионалните здравни инспекции, регионалните управления на образованието и дирекциите за социално подпомагане в областите Велико Търново, Ловеч, Габрово, Плевен и Русе.

 

В медиите има още два ориентира от изказвания на здравния министър:

 

– ще се следи дали заболеваемостта ще продължи да пада след като практиките в гимназиите и в университетите станат присъствени;

– трябва заболеваемостта да падне по 120 на 100 000 души.

 

„Ако заболеваемостта продължи да пада, след като бъдат пуснати практическите занятия в училищата и в университетите и бъдат отчетени под 120 души заболели на 100 000, ще се мисли за още разхлабване на мерките.

Започваме от образование и здравеопазването – първо училищата и плановите операции“, заявява здравният министър Костадин Ангелов, цитиран от медиите.

 

 

От 25 януари започва масовото тестване на учителите с антигенни тестове.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".