Рубрики
Начало » Коронавирус » Гърция отлага началото на учебната година за 14 септември

Гърция отлага началото на учебната година за 14 септември

 

athens-219829_640

 

Гърция отложи началото на учебната година за 14 септември, съобщават световните медии. Стартът трябваше да бъде за седмица по-рано.

 

Промяната на датата се налага поради факта, че в момента се връщат много гръцки семейства от лятната си ваканция и е добре да се изчака малко време преди ввсички ученици да влязат отново в класните стаи.

„Призоваваме всички родители да се върнат заедно с децата в домовете си през следващите дни и да се погрижат те да останат на сигурно място… до възобновяване на учебните занятия“, каза Петсас.

Маските в училищата (вътре и навън) и в училищните автобуси са задължителни за всички от 3 клас нагоре. Ще се предоставят безплатни и за публичните, и за частните училища. Лекари ще посещават часовете, за да обясняват за епидемията и за правилното ползване на маските.

 

Училищата ще се затварят дори и при един случай и внимателно ще се проследяват контактите. Веднага ще се превключва на онлайн обучение.

 

 

Гръцкото правителство подхожда предпазливо с отварянето на училищата заради скока на заразените в страната. Нарастването на случаите принуди властите да почнат плавно да връщат някои от ограниченията.

 

Днес в https://www.worldometers.info/coronavirus/ са отбелязани за Гърция 207 нови заразени и 5 починали. Общият брой на заразените от началото на пандемията са 10 524 души.

 

 

източници: https://greece.greekreporter.com/https://www.thenationalherald.com/https://www.nytimes.com/

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".