Рубрики
Начало » Коронавирус » Холандският правосъден министър се извини, че е нарушил социалната дистанция на собствената си сватба

Холандският правосъден министър се извини, че е нарушил социалната дистанция на собствената си сватба

 

 

Министърът на правосъдието и сигурността на Нидерландия Фердинанд Граперхаус се извини, че е нарушена социалната дистанция на сватбата му. Той твърди, че е призовавал да се спазва 1,5 метър дистанция, но снимките показва нещо друго. Младоженците и гостите са близо един до друг на сватбената фотография.

 

Корона сватбата е била в тесен кръг, но хората пак са повече от поставеното ограничение от 6 души. Така е наарушено още едно правило в страната.

 

Сватбата на правосъдния министър и нарушаването на така важното правило от 1,5 метър за холандците предизвика бурни дискусии в обществото, което се пита как той ще бъде наказан и дали ще бъде глобен. В Нидерландия така и не се възприе носенето на маски, но призивите за социална дистанция от 1,5 метър се повтарят редовно.

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".