Рубрики
Начало » Коронавирус » Холандското кралско семейство се завърна в страната след като прекрати ваканцията си в Гърция заради обществено неодобрение, че не са спазени COVID ограниченията

Холандското кралско семейство се завърна в страната след като прекрати ваканцията си в Гърция заради обществено неодобрение, че не са спазени COVID ограниченията

Кралят на Нидерландия чу гласа на народа

 

 

Холандското кралско семейство се завърна в страната след като прекрати ваканцията си в Гърция заради неодобрение на поданиците си, че не са спазили ограниченията за пътувания заради коронавируса, съобщават местните медии. Те са ползвали редовен полет на KLM, за да си пристигнат у дома.  Отлетели са от Атина вчера в 17,41 ч. и кацнали в Амстердам в 20 часа.

 

Есенната ваканция на краля на Нидерландия, кралицата и трите им дъщери продължи само около 24 часа.

 

В петък те отлетяха с правителствения самолет за Гърция, за да отседнат във вилата си на остров Пелопонес. Това предизвика огромно недоволство сред депутати, опозиция, журналисти и граждани. Вилата е в спокойна откъм коронавирус зона, но от няколо дни правителството призовава да се прекратят всички ненужни пътувания, за да се ограничи разпространението на заразата.

 

Малко след като пристигна в Гърция, кралското семейство изпрати съобщение, че прекратява ваканцията си, защото не иска да се измества фокуса от борбата с коронавируса.

 

Случаят с прекратената ваканция на кралското семейство на Нидерландия показа много неща за демокрацията в страната:

 

– Правилата са за всички – дори и за краля!

– Журналистите успяха чрез неудобни въпроси към управляващите да предизвикат сериозна дискусия в обществото.

– Кралят чу гласа на народа и отмени ваканцията на семейството си.

– Всички са на едно мнение – борбата срещу коронавируса трябва да се води с общи усилия на цялото общество. Няма специални категории хора! Дори и кралете не са такива.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".