Рубрики
Начало » Коронавирус » Хонконг спря временно ваксинацията с Пфайзер

Хонконг спря временно ваксинацията с Пфайзер

 

hong-kong-1547512_640

 

Хонконг спря временно ваксинацията с Пфайзер, съобщава The Associated Press. Причината – дефектни капачки на флаконите при една от партидите. Същата мярка със спиране на ваксинацията с Пфайзер е предприета и в град Макао.

 

Проблемната партида е с номер 210102, съобщават градските власти, цитирани от The Guardian. Ще бъде спряна и друга партида с номер 210104, докато тече разследването.

 

Градската управа на Хонконг веднага спря ваксинацията с Пфайзер, докато не се разследва причината от дистрибутора Fosun Pharma и от немския създател на ваксината BioNTech.

 

Според изявлението на BioNTech и Fosun Pharma, не са намерили причина да смятат, че ваксината е опасна.

 

Въпреки това ваксинацията ще бъде спряна като превантивна мярка.

 

The Guardian отбелязва:

 

Това се случва ден след като здравните власти забраниха на местна клиника да се снабди с ваксини, след като един от нейните лекари публично заяви, че ще избере ваксината на Пфайзер пред тази на Синовак.

 

До сряда се предлагаха две ваксини: Пфайзер и Синовак.

 

Ваксинацията в Хонконг започна миналия месец, но тече твърде бавно поради политически вълнения, обяснява The Guardian. Досега около 403 000 души, т.е. 5% от населението, са получили „първа игла“.

 

Неотдавнашно проучване сочи, че само 37% от жителите на Хонконг възнамеряват да се ваксинират.

 

Макар и да се живее доста нагъсто, Хонконг не беше сериозно засегнат от коронавируса. От началото на пандемията има само 11 000 заразени и 200 смъртни случая. Населението на Хонконг е около 7,45 милиона души.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".