Рубрики
Начало » Коронавирус » Директор на I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище: „Имаме 1 починал учител, педагози в болница и ученици с коронавирус“

Директор на I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище: „Имаме 1 починал учител, педагози в болница и ученици с коронавирус“

road-sign-808733_640

 

Какво се случва в Търговище?

Данните са от директора на I СУ „Св. Седмочисленици“, поместени в Dariknews:

 

1 починал учител на 58 години

3 учители в болница

Има ученици с коронавирус (общо 8 ученици в I и II СУ в Търговище)

14 учители отсъстват – някои от тях са под карантина

8 „Г“ клас, чийто класен ръководител беше починалата учителка, е с подадени заявления да учат онлайн.

Цяла паралелка от 10 клас почти е без обоняние, но продължават да ходят на училище.

 

Прочетете още в Dariknews.

 

Съобщение от ученичка от 8 „Г“ клас – класа на починалата учителка, стана популярно в неделя във Фейсбук. Момичето обяснява, че целият клас иска да минат на онлайн обучение, защото се притесняват за здравето на учителите си. Детето търсеше съдействие как може да се осъществи инициативата им.

 

 

Това се случва в Търговище. Децата са загубили класната си.

Posted by Danybon on Sunday, October 18, 2020

 

 

В Търговище няма 20% болни ученици. Продължават с присъствено обучение!, беше заключението на здравните власти преди дни.

 

Миналата седмица се разпространи новината, че училищата в Търговище преминават на онлайн обучение за 2 седмици докато се овладее заразата. Изненадващо между полунощ и сутринта беше решено да се учи присъствено. За двете най-големи училища с по 1200 ученици, където има заразени, беше постановено два дни да са дистанционно докато тече дезинфекцията.

 

По информация на директорката на 1-во СУ в Търговище класът на починалата учителка днес не са в училище. Искат да учат онлайн. Имат подадени вече заявления, съобщават медиите.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".