Рубрики
Начало » Коронавирус » Има ли вероятност от разхлабване на мерките?

Има ли вероятност от разхлабване на мерките?

 

mouth-guard-5068146_640

 

„Пълната картина какво се случва, ще имаме, когато изтече една пълна работна седмица, от 4 до 11 януари, и тогава можем да правим изводи“, заяви по БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Така той отговори на въпроса дали има вероятност от разхлабване на мерките след като се виждат доста добри резултати в последните дни.

 

БНР: Има ли вероятност от разхлабване на мерките?

 

Доц. Ангел Кунчев:

 

Имаме богатия опит от над 30 години с грипните епидемии и знаем, че по време на празниците, особено на коледните и новогодишните, които са дълги, в които човек предпочита да е със семейството си, да се отдаде изцяло на празника и отлага посещението при лекаря, почти се срива официалната статистика. Така че не бих правил никакви изводи на база на тези цифри тези дни.

Пълната картина какво се случва, ще имаме, когато изтече една пълна работна седмица, от 4 до 11 януари и тогава можем да правим изводи. Ние и така сме го заложили да вземем решения след като имаме информация от пълна работна седмица.

Тенденция към намаляване на случаите се надявам да се потвърди и тя да даде възможност за обмисляне на разхлабване на мерките.

 

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".