Рубрики
Начало » Коронавирус » Италия забрани използването на партида ABV2856 от АстраЗенека

Италия забрани използването на партида ABV2856 от АстраЗенека

 

alley-3630540_640

 

Италия забрани използването на партида ABV2856 от АстраЗенека, съобщават медиите. Това е различна партида от посочената в Австрия. Медиите съобщават за два смъртни случая в Сицилия след ваксинация, но на този етап не може да се установи дали има връзка между тях и ваксината.

 

Италианската агенция по лекарствата забрани в цялата страна използването на партида ваксина АстраЗенека поради „сериозни нежелани събития“ след ваксинация.

 

Агенцията посочва в изявление, че забраната е насочена към партида ABV2856. От ведомството добавят, че може да обмисли допълнителни мерки, ако е необходимо, в координация с Европейската агенция по лекарствата (EMA).

 

Решението на Италия за забрана на партидата е взето след смъртта на двама мъже в Сицилия, които наскоро са били ваксинирани. Източници на медиите говорят за 43-годишен военноморски офицер и за 50-годишен мъж. Двамата са ваксинирани с дози от ABV2856.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".