Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Ицо Хазарта: „Единственото възможно обучение в тази ситуация е онлайн“

Ицо Хазарта: „Единственото възможно обучение в тази ситуация е онлайн“

„Българското училище за много от родителите представлява нещо като детски клуб.“

 

kids-5560586_640 (1)

 

„Единственото възможно обучение в тази ситуация е онлайн“, заяви Ицо Хазарта, известен рап изпълнител и основател на групата „Ъпсурт“, в интервю по бТВ. На днешния ден той има рожден ден. Става на 41 години. Ицо Хазарта е възпитаник на елитната Класическа гимназия в София. Отвъд имиджа си в музиката, прави впечатление с интересните си коментари по политически и важни теми. Смело изразява позиция и критикува, ако с нещо не е съгласен.

 

„Мисля, че за първите два-три месеца от учебната година, засега има само 70 мъртви учители. Така че ако се възстанови присъствената форма на обучение, има още живи учители“, заяви осъдително известният музикант. „Българското училище за много от родителите представлява нещо като детски клуб, който безплатно да могат да си оставят децата, за да може някой да им ги гледа. Могат и да научат нещо, но основното е, че трябва някой да ги гледа“, допълни той.

 

Ицо Хазарта за онлайн обучението

 

бТВ: Какво мислиш за онлайн обучението? Ти имаш две дъщери.

 

Ицо Хазарта:

Българското училище за много от родителите представлява нещо като детски клуб, който безплатно да могат да си оставят децата, за да може някой да им ги гледа. Могат и да научат нещо, но основното е, че трябва някой да ги гледа.

Мисля, че за първите два-три месеца от учебната година, засега има само 70 мъртви учители. Така че ако се възстанови присъствената форма на обучение, има още живи учители, може да има още „сухи съчки“, които да „изгорят“ през следващите месеци, но това не е толкова важно. Важното е да бягаме от вируса.

 

бТВ: Ти помага ли им с обучението? Или самостоятелно се обучаваха?

 

Ицо Хазарта:

Единственото възможно обучение в тази ситуация е онлайн.

Всички знаем, че не е това, което искаме да бъде, но по-добре това, отколкото – другото.

 

Цялото интервю можете да видите тук.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".