Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Борис Джонсън: Най-рано на 8 март училищата могат да отворят

Борис Джонсън: Най-рано на 8 март училищата могат да отворят

Джонсън обвърза връщането на учениците с ваксинацията на 4-те уязвими групи

 

animals-731213_640

 

Най-ранната дата, на която могат да бъдат отворени училищата, е 8 март, каза британският премиер Борис Джонсън. Така потвърди, че учениците няма да се връщат в класните стаи през февруари.

 

Джонсън обвърза отварянето на училищата с процеса на ваксинация в страната. Връщането може да стане при условие, че правителството изпълни целта си да ваксинира четирите приоритетни групи до средата на следващия месец.

 

Британският премиер очаква до средата на февруари да се знае какъв е ефектът на ваксините.

 

Нашата цел е да имаме допълнителни седмици, за да можем да ваксинираме най-застрашените групи и да овладеем вируса, за да победим заедно тази болест и да възстановим живота си веднъж завинаги“, заяви Джонсън.

 

Тъй като Борис Джонсън показа, че връщането на учениците в училище е приоритет, с днешното посочване на най-ранната дата, която е възможно това – 8 март, означава, че локдаунът вероятно ще остане поне до втората седмица на март, коментират медиите.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".