Рубрики
Начало » Коронавирус » Как и кога продължава масовата ваксинация?

Как и кога продължава масовата ваксинация?

 

vaccine-5897391_640

 

Всички желаещи да се ваксинират срещу коронавирус ще могат да го направят отново целодневно през уикенда, в следобедните часове от понеделник до петък и при необходимост денонощно в лечебните заведения в областните градове. Това е разписано в писмо на здравния министър Костадин Ангелов до 28-те РЗИ в страната.

 

Писмо с разпореждания до 28-те регионални инспекции в страната

 

Във връзка с възможността за ваксинирането срещу COVID-19 на всички желаещи лица, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат, министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната, съобщиха от здравното министерство. В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:

 

- целодневно през почивните дни/ събота и неделя/;

-в следобедните часове на работната седмица /от понеделник до петък/;

-при необходимост, денонощно, в лечебните заведения в областните градове.

 

Министерството на вътрешните работи ще оказва съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането и снабдяването с ваксини срещу COVID-19, в т.ч. и до общопрактикуващите лекари.

 

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите да бъдат имунизирани лица, населението ще бъде уведомявано чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво.

 

Допълнителни въпроси относно организацията и записването за ваксиниране желаещите могат да задават към съответната РЗИ.

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".