Рубрики
Начало » Коронавирус » Как ще се провеждат ученическите състезания през тази учебна година?

Как ще се провеждат ученическите състезания през тази учебна година?

 

npmg sgrada

 

По-голямата част от състезанията по природни и математически дисциплини тази година ще минат онлайн. Това заяви директорът на НПМГ Ивайло Ушагелов пред „Стандарт“.

 

Ушагелов  обяснява още, че учениците в НПМГ ще влизат в кабинетите по природни науки, само когато трябва да има демонстрационни упражнения. През останалото време ще им се налага да наблюдават химичните и физични процеси през интернет сайтове.

 

Ден преди началото на учебната година има много неясноти. Кратки информации се появяват тук-там по медиите от различни източници, свързани с образованието. Опитвам се да акцентирам на тези, които са от официални лица и авторитетни имена, свързани с училищното образование. В „Стандарт“ се появи горната информация за състезанията, която е съобщена от директора на НПМГ Ивайло Ушагелов, който е и бивш директор на СМГ. НПМГ е обикновено един от водещите домакини в националните състезания и олимпиади. Как точно ще се развият нещата, може би още не ясно, но е добре да се следят изказванията на хора, свързани с тази тема.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".