Рубрики
Начало » Коронавирус » Как започнах да следя темата за ковид? И защо се притеснявам сега?

Как започнах да следя темата за ковид? И защо се притеснявам сега?

 

audit-3608131_1280

 

Как започнах да следя темата за ковид?

След като чух заместник-министърката на образованието да се чуди: „Ама вие не ни ли вярвате?!“, докато обясняваше през лятото как ще се борят с коронавируса в училищата със „сапун и топла вода“ (само, че и това нямали).

 

Да оставим училищните драми, които показаха, че неслучайно българинът е „Тома Неверни“ по отношение на всичко, което се прави от властниците.

 

Още по-притеснително за мен сега е нещо друго.

 

Имам чувството, че тези, на които се разчита за управление на ковид кризата у нас, изобщо не се образоват по темата. А по нея излизат постоянно нови и нови научни изследвания. Призовават с изтъркано клише да вярваме на науката, но те не показват да са прочели и ред от нещо, което се публикува.

 

Това, което чувам да ни се говори, са често идеи с много стара дата.

 

Дори в масмедиите в чужбина, а не само в специализираните научни издания, вече излизат нови информации, данни. Има нови трендове за овладяване на коронавируса.

 

Притеснявам се, че изобщо никой не чете какво се помества като научни разработки и следваме много стари идеи, които вече са спорни, а някои дори се отричат.

 

Даването на постоянни брифинг с никаква, безполезна, стара или ПР информация е абсолютно ненужно. По-добре да използват това време да изчетат какво се помества в научни издания или поне в световни престижни медии по въпроса. Ще са много по-полезни в това, което вършат. Все пак работата им е те да следят тези новини, тенденции, изследвания и да реагират по най-адекватния начин за овладяване на коронавируса у нас.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".