Рубрики
Начало » Коронавирус » Карантината в Нидерландия става 10 дни

Карантината в Нидерландия става 10 дни

 

The Student Hotel eindhoven 8

 

Самокарантинирането в Нидерландия се променя от 14 дни на 10 дни. Промяната беше огласена на прескоференция вчера, когато бяха съобщени какви нови мерки се вземат в страната. На официалния сайт на правителството вече е поместена новата информация за 10-те дни самоизолация.

 

България продължава да е сред „оранжевите“ страните – на пристигащите от тези държави в Нидерландия силно се препоръчва да се самоизолират. В момента това ограничение засяга много наши студенти, които учат в холандските университети. Първокурсниците вече заминават, тъй като ги викат по-рано от началото на септември, когато стартира новата академична година.

 

„Работете от дома си колкото може повече“ – този призив продължава да е в сила и след 1 септемврик, стана ясно на пресконференцията.

 

В Амстердам ще се вземат допълнителни мерки. Работити се все повече по схемата да се вземат мерки на местно ниво, където е възможно, и на национално – където е необходимо.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".