Рубрики
Начало » Коронавирус » Карантината в Нидерландия става задължителна от другата седмица за контактните лица

Карантината в Нидерландия става задължителна от другата седмица за контактните лица

За пристигащите от България и други „оранжеви“ страни са необходими законодателни промени

amsterdam 4

 

Карантината в Нидерландия става задължителна от другата седмица за контактните лица. Иинициативата за промяната дойде от здравния министър след доклади от здравните служби, че никой не спазва препоръката за самокарантиниране. А тя е в доста лека форма и дори има вариант човек да си напазарува набързо, ако няма кой да го направи.

 

Правилото за задължителната карантина ще важи за хора, които не са тествани като позитивни, но са били в контакт със заразен.

 

Задължителната карантина за пристигащите от страни, маркирани в оранжево, каквато е България, няма да се случи от следващата седмица, защото по този въпрос са необходими законодателни промени.

 

kaart.europa.28072020

 

Мерките, които взема Нидерландия, целят да предотвратят втора вълна от коронавирус. Основната критика, която получават новите решения, е дали е преценен ресурсът, който трябва да се ангажира за проследяване на карантината. Досега се разчиташе на добрата воля на карантинираните.

 

източник: https://dutchreview.com/coronavirus/

 

ПП Българка, живееща в Нидерландия, ми писа сега, че в крайна сметка явно за всички ще отложат решението за задължителната карантина с няколко седмици, тъй като в момента нямат ресурси да го реализират, а и трябват законодателни промени.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".