Рубрики
Начало » Коронавирус » Класическата гимназия преминава на онлайн обучение всеки петък

Класическата гимназия преминава на онлайн обучение всеки петък

 

NGDEK Klasicheskata

 

Класическата гимназия в София преминава на онлайн обучение всеки петък, съобщава Dariknews. Това е превантивна мярка срещу коронавируса, пише още в статията. Решението е на педагогическия съвет на гимназията. Мярката влиза в сила от тази седмица.

 

В петъчните дни възпитаниците на Класическата гимназия ще учат от дома си. Обучението ще е електронно от разстояние и ще се следва учебната програма.

 

Целта е повишаване мерките на безопасност, спазване на по-добра дистанция и предотвратяване на епидемични ситуации на територията на училището, гласи съобщението на ръководството на учебното заведение, цитирано от Dariknews.

 

Американският колеж в София също обяви, че преминава на 20% онлайн преподаване. Те следват по-различен модел, за да намалят броя на учениците в кампуса. Всеки ден от седмицата един випуск на училището ще учи онлайн. Например 8-класниците са на електронно обучение в петък, а 9-класниците в понеделник.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".