Рубрики
Начало » Коронавирус » Хибридно обучение и кохорти от 15 ученици в канадски средни училища

Хибридно обучение и кохорти от 15 ученици в канадски средни училища

Имат подробен план за старта на новата учебна година в условията на коронавирус

 

London_Ontario_Downtown_&_Victoria_Park

 

Хибридно обучение и кохорти от 15 ученици – така ще започне учебната година в публичните средни училища в Лондон, провинция Онтарио в Канада, съобщава CBC. В католическите училища ще бъдат в „защитени балони“.

 

Докато едната кохорта учи присъствено, другата ще е дистанционно. Едните ще бъдат първата седмица присъствено за 3 дни, а след това следващата седмица ще са само за 2 дни. Обучението ще бъде блоково. Блокът ще бъде общо 120 минути, вместо 75 минути. След това ще има обяд, който ще е 40-60 минути.

 

Четири седмици преди старта на новата учебна година бордовете на училищните организации са разработили подробен план как ще се реагира и какво ще се прави срещу разпространението на коронавируса. Старанието им беше оценено от медиите, които разказаха за някои мерки, които ще се вземат. Някои от мерките са дори за съвсем битови детайли, за които едва ли някой се е сетил.

 

 

Част от мерките, които ще се вземат в канадски училища

(Thames Valley District School Board и London District Catholic School Board)

 

1. Ученици, които са имат някакви симптоми или са болни или са били в контакт през последните 14 дни с човек с позитивен резултат на коронавирус, нямат право да идват в училището.

 

2. Учениците и учителите трябва всеки ден да попълват всеки ден чеклист дали имат някакви симптоми за коронавирус.

 

3. Всеки ученик, проявил симптоми за коронавирус, ще бъде отделен и ще бъдат повикани родителите му бързо да го приберат. От училището трябва да се приберат също и братята и сестрите от това семейство.

 

4. Учителите, проявили симптоми, трябва да се приберат веднага у дома си.

 

5. Когато детето има няакви симптоми, родителите трябва да му направят тест за коронавирус. Ако не се направи тест, детето трябва да се самоизолира за 14 дни у дома.

 

6. Ако тестът е отрицателен, трябва да остане у дома си още 24 часа.

 

7. При положителен тест се следват разпоредбите на здравните служби и не може ученик или учител да се върне в училището без да има разрешение от тях.

 

8. Училищата трябва да предадат списък на всички контактни от кохортата/“защитения мехур“ в класа и в училищния автобус.

 

9. Учениците ще бъдат насърчавани да си носят собствена храна от дома и след това всичко да изхвърлят у дома си, а не в училището.

 

10. Училищни екскурзии няма да има скоро.

 

11. Физически събирания няма да има. Училището ще помисли за виртуални.

 

12. Клубовете по интереси ще могат да работят, ако се спазва дистанция.

 

13. За безконтактните спортове и дейности ще се помисли.

 

14. Всички училищни консумативи и оборудвани, които не могат да бъдат почиствани лесно, ще бъдат ограничени.

 

15. Учениците трябва да носят всеки ден собствена бутилка с вода, която да бъде надписана.

 

16. Мивките за пиене на вода, тип фонтан, ще бъдат спрени.

 

17. Личните вещи, донесени в училището, трябва да бъдат сведени до минимум.

 

18. Гимназистите няма да имат право да си ползват шкафчетата. Така че да си преценяват предварително с колко багаж ще ходят на училище.

 

 

източник: CBC

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".

Leave a Reply

Your email address will not be published.Полетата са маркирани като задължителни *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>