Рубрики
Начало » Коронавирус » Здравният министър: „Който не иска с АстраЗенека, ще се запише отново и ще чака другите ваксини, когато има“

Здравният министър: „Който не иска с АстраЗенека, ще се запише отново и ще чака другите ваксини, когато има“

 

cubes-2492010_640

 

„Който не иска с АстраЗенека, ще се запише отново и ще чака другите ваксини, когато има“, обясни здравният министър Костадин Ангелов и така отговори на въпроса какво да направят записалите се през е-регистър и избрали Пфайзер или Модерна. „Стартираме с АстраЗенека за заявилите през е-регистър за ваксинация“, допълни той.

 

Трябваше да приключим с ваксинацията на членовете на избирателните комисии до 5 март, но не успяхме, защото подаването на списъци закъснява.

 

Сред записалите се в списъците имало и хора, които първо заявявали, че ще участват в избирателните комисии, но после се отказвали. Основната цел била, за да се ваксинират.

 

23 652 членове на избирателните комисии са ваксинирани до момента. За всички тях се пази и втора доза.
2451 ваксинирани от СИК в София.

 

Имаше журналистически въпроси за по-добра отчетност къде се разпределят тези доставки с Пфайзер, които пристигат всяка седмица и след това никъде не могат да бъдат открити, но нямаше конкретен отговор.

 

Ангелов сподели, че всички членове на неговото семейство ще се ваксинират с АстраЗенека, когато им дойде редът. Той е нямал право на избор и затова е ваксиниран с каквото е било налично. Здравният министър беше първият ваксиниран българин. Беше имунизиран с единствената одобрена в края на декември ваксина на Пфайзер.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".