Рубрики
Начало » Коронавирус » Кралят на Нидерландия се извини за семейната си ваканция в Гърция

Кралят на Нидерландия се извини за семейната си ваканция в Гърция

Речта на краля

 

imageedit_47_7263103689

 

Кралят на Нидерландия Вилем-Александър и кралица Максима се извиниха на народа за ваканцията си в Гърция. Те нарекоха решението си „много неразумно“.

 

 

Холандското кралско семейство беше атакувано сериозно за решението си да замине в петък за вилата си в Гърция докато Нидерландия е в „частичен локдаун“. Малко след като кацнаха в Атина, те изпратиха съобщение, че прекрастяват ваканцията си. Върнаха се с редовен полет на KLM в събота.

 

Оказа се, че двете им големи дъщери – престолонаследничката, която е на 17 години и по-малката й сестра, се прибраха едва вчера. Това също предизвика отново много въпроси. Първо се появиха информации, че е нямало билети за тях, но медиите провериха, че през уикенда е имало 11 полета. После беше доуточнено, че са останали там по лични причини.

 

През август кралят отново се наложи да се извинява на поданиците си. Отново около ваканция в Гърция. Тогава беше критикува, че заснет как не спазва социална дистанция от 1,5 м.

 

За холандците е много важно кралят и управляващите да са за пример и да спазват правила. Правосъдният министър беше глобен, защото на сватбата си не е спазил социална дистанция. Папарак го беше заснел как е прегърнал тъщата си.

 

Стриктният премиер Марк Рюте, известен като „Мистър Не, не, не!“, може би затова се радва на голяма одобрение на сънародниците си. И при случая с ваканцията на кралското семейство се опита да поеме вината върху себе си.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".