Рубрики
Начало » Коронавирус » „Къде е генерал Мутафчийски?“

„Къде е генерал Мутафчийски?“

обн. 2.4.2021 г.

Министър Ангелов: „Ген. Мутафчийски има приятен семеен повод и не може да присъства на брифинга.“

 

detective-1424831_640

 

НОВО: Ген. Мутафчийски е станал дядо, съобщават медиите.

Бебчето се казва Виктор. Честито!
(Вчера се чудехме къде е и по тази причина съобщавам сега след като видях информацията.)

(обн. 2.4.2021)

 

„Къде е генерал Мутафчийски?“, попита журналист по време на брифинга на 1 април. 

 

Липсата на ген. Мутафчийски винаги се забелязва. Всички много добре помним как „изчезна“ от публичното пространство миналата година, когато започна сериозно разхлабване на мерките. И сега, когато пак необяснимо се разхлабват мерките, когато „започваме да вървим в най-високата част на платото“ – по думите на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов, няма как да не се питаме „Къде е генерал Мутафчийски?“.

 

Всеки, който следи брифингите, в последните два месеца няма как да не е забелязал, че ген. Мутафчийски е единственият, който още от февруари заяви, че не е оптимист като другите, които обясняваха какъв оазис е България, а също и обяви, че е привърженик на доказаните стари методи, които се оказват единствените действащи. Това пак беше в противоречие с всички около него, които възхваляваха най-либералните мерки на „българския модел“.

 

И няма как на такава ключова дата като 1 април, когато отново се разхлабва какво ли не в страната и журналистите питат каква е медицинската логика на всичко това, да не се забележи, че такава ключова фигура като тази на генерала, овладял пандемията миналата година в България, липсва на брифинга.

 

Здравният министър Костадин Ангелов отговори много бързо и кратко на журналистическия въпрос къде е генерал Мутафчийски:

 

Не търсете неизказани неща. 

Ген. Мутафчийски има приятен семеен повод и не може да присъства на брифинга.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".