Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Доц. Кунчев: „По-вероятно е големите ученици да останат онлайн до края на януари“

Доц. Кунчев: „По-вероятно е големите ученици да останат онлайн до края на януари“

 

people-2557396_640 (1)

 

„По-вероятно е големите ученици да останат онлайн до края на януари, но всичко ще зависи от анализа от първата работна седмица“, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в студиото на БНТ.

 

БНТ:

Големите ученици категорично ли ще останат до края на януари на онлайн обучение?

 

Доц. Кунчев:

 

Това зависи от данните, които видим на 11-12 януари от първата работна седмица. 

Ако имаме едно стабилно задържане, намаляване на заболеваемостта и ниски нива на смъртността, можем и да ускорим този процес.

Аз лично се съмнявам. По-вероятно е да останат.

Но нека да видим какво ще покажат цифрите.

 

 

Решението да отворим училищата за учениците в началните класове беше много трудно, натиск имаше и от двете страни – 50 на 50, обясни доц. Кунчев. Решението е въз основа на много внимателен анализ.

 

Тази група деца вирусът ги пощади, но и като носители са по-малък фактор.

 

Те са минали са онлайн обучение, защото заболеваемостта е нараствала много бързо и е трябвало да се запушат „всички пробойни“, за да се стигнат до ниски цифри, които виждаме в момента, обясни доц. Кунчев.

 

А колко те са ниски, това е отделен въпрос. Защото аз докато не изтече една пълна работна седмица не мога да кажа на 100% ето това е ситуацията.

Имаме горчивият опит от години назад, че по време на празници статистиката не е точна.

Това е факт.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".