Рубрики
Начало » Коронавирус » Доц. Кунчев: Много вероятно е и малките ученици да минат на онлайн обучение

Доц. Кунчев: Много вероятно е и малките ученици да минат на онлайн обучение

Много е възможно да се удължи прекъсването от 2 седмици при гимназиите

homeschooling-5121262_640 (1)

 

„Много вероятно е и малките ученици да минат на онлайн обучение, въпреки позицията на МОН“ заяви доц. Ангел Кунчев по бТВ.

 

Процентът на заразените ученици е много по-малък от този в обществото, но с оглед на това, че при тях често протича безсимптомно, че всеки от тях контактува с възрастни хора, смятаме, че затварянето също ще даде някакъв ефект, каза доц. Кунчев.

 

Много е възможно да се удължи прекъсването от 2 седмици при гимназиите, ако не успеем да прекършим тази крива, която върви стремглаво нагоре. Трябва да пречупим тази крива! Трябва да преминем към задържане на броя и след това към намаляване. Ако се наложи, ще бъде удължен този срок.

 

Много е вероятно да се наложат такива мерки и при малките ученици. От разговорите с МОН разбираме, че при тях процесът на дистанционно обучение е много по-труден, но ако данните покажат, че това е необходимо, разбира се, и те ще минат на дистанционно обучение, допълни доц. Кунчев.

 

Може да има затягане на мерки без да има локдаун на населени места. Вечерният час не е ефективна мярка на национално ниво.

 

Ако нещата вървят все така, извънредната обстановка има вероятност да бъде удължена.

 

Ангел Кунчев сподели, че следи най-много опита на Чехия, защото е близка до нас държава. Даде пример и с Австралия, при които мерките са строги и се справят много добре.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".