Рубрики
Начало » Коронавирус » Доц. Кунчев със специална препоръка към МОН за учениците от 5 до 12 клас

Доц. Кунчев със специална препоръка към МОН за учениците от 5 до 12 клас

Ангел Кунчев: „Не споделям оптимизма на управляващите!“

 

smg durvo nebe sgrada

 

Доц. Кунчев отправи специална препоръка към МОН за учениците от 5 до 12 клас. Обясни, че е добре запознат с идеята на образователното министерство училищата сами да решават дали да преминат към онлайн обучение. При тези стойности обаче препоръчва да не се оставят училищата сами да решават, а да се решава по области. В момента само три области са в оранжевата зона (Видин, Добрич и Силистра), всички други са в червената зона.

 

По отношение на заповедта на здравния министър, с която гимназиите преминаха на онлайн обучение и имаше и други ограничения, той препоръча да се удължи и след 12 ноември. Поне до 30 ноевмри, а най-вероятно и повече.

 

Препоръчва на университетите изцяло да преминат на онлайн обучение. Изключение да се направи само за упражненията на медиците.

 

Друга препоръка беше към офисите. В тях да се допускат до 50% от работещите.

 

Кунчев смята, че трябва да се върнат зелените коридори за възрастните хора от 8 до 10 ч. в магазините.

 

Мисли, че е добре да се ограничи работното време на ресторанти и заведения.

 

Другите му две препоръки са свързани със здравеопазването – да отпадне 10-дневната карантина за медиците, ако имат отрицателен тест и да се предоставят правомощия на здравния министър да командирова медици от доболничната степен.

 

Това са предложения на доц. Кунчев. Обикновено той препоръчва. Обсъждат се на експертен съвет и след това се издава заповед на здравния министър.

 

Ангел Кунчев заяви откровено: „Не споделям оптимизма на управляващите!“ и след това изчете своите 7 предложения.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".