Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Лъчезар Томов: „Връщането от 18 януари на големите ученици ще предизвика нова, по-висока вълна на зараза“

Лъчезар Томов: „Връщането от 18 януари на големите ученици ще предизвика нова, по-висока вълна на зараза“

 

ngdek1

 

„Връщането от 18 януари на учениците 5-12 клас по стария модел ще предизвика нова, по-висока вълна на зараза“, прогнозира математикът Лъчезар Томов. Днес министърът на образованието Красимир Вълчев подхвърли идеята, че ако се подобри обстановката, от 18 януари 5-12 клас могат да започнат да се редуват в присъственото обучение. Доц. Ангел Кунчев обачи обясни, че се съмнява и по-скоро големите ученици ще останат онлайн до края на януари. Популярният директор на 119 СУ Диян Стаматов определени връщането на големите ученици в класните стаи като прекалено опасно.

 

Лъчезар Томов, математик:

 

Връщането от 18 януари на учениците 5-12 клас по стария модел ще предизвика нова, по-висока вълна на зараза и нов рекорд по надвишена смъртност, по-голям от този през 2020-а година, особено ако не се реагира навреме.

Малък процент от хората са преминали през заразата досега (12-20%).

Ще попречи и на ваксинирането.

Припомням, че рекордът през 2020-а като починали на 1000 е над 70-годишен, няма друга подобна година от 1950 насам.

 

Лъчезар Томов е едно от имената в дискусиите по темата коронавирус и образование. Той е математик и преподавател.

 

Цялото изказване можете да прочетете тук.

 

 

Връщането от 18 януари на учениците 5-12 клас по стария модел ще предизвика нова, по-висока вълна на зараза и нов рекорд…

Posted by Lachezar Tomov on Monday, January 4, 2021

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".