Рубрики
Начало » Коронавирус » Личните лекари в София ще получат от ваксината на „Модерна“

Личните лекари в София ще получат от ваксината на „Модерна“

 

cube-568192_640

 

НОВО:
17.45 ч. В тази държава всяка новина явно е в рамките на час-два.
Сега слушам брифинга на д-р Пенчев, директора на СРЗИ. Обяснява, че от доставените от ваксината на Модерна няма да има засега за личните лекари.
Сутринта друго обясняваше, че от тази доставка половината от партидата за София отива към общопрактикуващите лекари. Явно е имало някакво желание в ранни зори, но после са разпределени пак всички към имунизационните пунктове.

 

 

Личните лекари в София ще получат от последната пратка на ваксината на „Модерна“, стана ясно от изказването на директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев по Нова телевизия. От ваксините, разпределени за столицата, половината ще са за общопрактикуващите лекари, а другата половина – за имунизационните центрове.

 

Д-р Данчо Пенчев:

 

Снощи пристигна пратка от ваксината „Модерна“ – над 33 000 дози.

В момента се разпределя за регионалните здравни инспекции, които ще продължат разпределянето.

Предполагам, че поне на територията на София, това, което експертите предложиха, е една част от тях, половината от свободните дози, които са за първа игла, да бъдат дадени на общопрактикуващите лекари, а останалата част да отиде до имунизационните кабинети.

 

33 000 дози са за първа и втора игла. Тези около 16 000 ваксини трябва да се разпределят на територията на цялата страна на пропорционален принцип.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".