Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID+ » COVID и богатите » Луксозна хотелска верига в Сингапур предлага на гостите си 250 000 сингапурски долара медицинско покритие, ако по време на престоя си се окажат с положителен тест за ковид

Луксозна хотелска верига в Сингапур предлага на гостите си 250 000 сингапурски долара медицинско покритие, ако по време на престоя си се окажат с положителен тест за ковид

 

Screenshot from 2021-01-07 22:06:00

 

Луксозната хотелска верига Shangri-La в Сингапур предлага на чуждестранните си гости си до 250 000 сингапурски долара (300 969 лева) медицинско покритие, ако по време на престоя си се окажат с положителен тест за ковид.

 

Застраховката е безплатна за гостите. Сключва се с AIG. Създадена е, за да осигури спокойствие на пристигащите от чужбина. От хотелската верига твърдят, че това е първата такава услуга в света.

 

Ако даден гост се окаже с положителен тест, застраховката ще покрие медицинските разходи, а така също и допълнителните разходи за настаняване и пътуване.

 

Screenshot from 2021-01-07 22:04:36

 

Медицинското покритие за ковид се предлага в четири от хотелите на веригата – Shangri-La Hotel Singapore, Rasa Sentosa Resort & Spa, JEN Singapore Orchardgateway и JEN Singapore Tanglin.

 

Луксозната верига има над 100 хотела в 22 държави. Започва инициативата си в Сингапур, защото правителството на страната осъзнава, че възстановяването на доверието на пътуващите ще се върне със застраховка за коронавирус.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".