Рубрики
Начало » Коронавирус » МОН: Малките ученици може да се разделят на групи и да се мине на две смени

МОН: Малките ученици може да се разделят на групи и да се мине на две смени

 

child-830988_640

 

МОН препоръчва на училищата малките ученици да учат присъствено, но ако се налага да преминат на онлайн обучение, преди това да се помисли за разделянето на всяка паралелка на групи и обучението им да е на две смени, съобщава Офнюз.

 

„Учениците в начален етап, и особено първи клас, препоръчваме да продължат присъствено обучение, тъй като за тях обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) е най-непълноценно и трудно за реализиране.

Поради това препоръчваме, ако все пак се стигне до вземане на решение за преминаване на учениците от една или повече паралелки в начален етап към ОРЕС, преди това да се помисли вариант с разделянето им на групи, като обучението във всяка паралелка се провежда в две смени от учител и/или учител ЦОУД (целодневна организация на учебния ден) във всяка от групите.

Това предполага полудневна организация на учебния процес и наличие на свободни класни стаи.

 

За класовете от 5 до 12 клас от МОН препоръчват нов алгоритъм – редуване на онлайн с присъствено обучение до Коледа. Изготвили са дори 3 графика. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".