Рубрики
Начало » Коронавирус » Вицепремиерът Марияна Николова: Препоръчвам планините за пътувания през идващата ваканция на учениците

Вицепремиерът Марияна Николова: Препоръчвам планините за пътувания през идващата ваканция на учениците

Вицепремиерът призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им

ski-712004_640

 

„Препоръчвам планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците“, заяви вицепремиерът на България Марияна Николова в Банско, цитирана от пресцентъра на министерството на туризма.

 

„Условията за туризъм са отлични, предлагат много добри възможности за укрепване на здравето, при това в условия, гарантиращи безопасност и сигурност.“

 

Вицепремиерът призова родителите да доведат децата си в планината без притеснения и без риск за здравето им, пише още в прессъобщението.

 

С радост виждам колко деца, скиори и сноубордисти има и това ни радва, тъй като българите за пореден път подкрепят родния туризъм“, възхитено заяви се още вицепремиерът Николова.

 

Всъщност в момента учениците са на онлайн обучение, а ваканцията им започва на 3 април.

 

Марияна Николова е обсъдила с кмета на Банско възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки на територията на страната.

 

 

„Разбирам! Поне са последователни!“, казал днес един холандец по повод информацията, че мерките в Нидерландия няма да се разхлабват.

 

„Разбирам! Поне са последователни в своята непоследователност!“, казвам и аз сега по повод последния призив на официално лице родителите да се юрнат да водят децата си на ски по време на ученическата ваканция, за да спасяват родния туризъм.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".