Рубрики
Начало » Коронавирус » Високотехнологична маска за лице говори на 9 езика

Високотехнологична маска за лице говори на 9 езика

 

maska

 

Докато учени разработват ваксини и лекарства, които да ни помогнат в борбата срещу коронавируса, японски стартъп реши също да е полезен в епохата на пандемия със своя нова разработка. Японците са разработили високотехнологична маска за лице, която да предпазва от коронавируса, но и да говори на 9 езика.

 

„Интелигентната маска“ е свързана с интернет и може да превежда на чужди езици – японски, английски, китайски, френски, корейски, тайландски, индонезийски, испански и виетнамски. Необходимо е човек да има наблизо телефон или таблет. Маската може да усилва и гласа на човека, който я носи – проблем, с който все повече хора се сблъскват в епохата на пандемията.

 

 

Новата маска е наистина рожба на пандемията. Компанията точно сключва договор за роботи гидове и преводачи на токийско летище и избухва заразата с коронавируса. За да се справят с новините предизвикателства и финансови проблеми, започват да мислят какво да правят. Така се ражда идеята за тази високотехнологична маска преводач. Разработчиците използват опита си, натрупан при създаването на роботи преводачи.

 

Парите за създаването на маските са събрани през японски сайт за набиране на средства. Набраната сума само за 37 минути е 260 000 долара.

 

Една маска ще се продава за 40 долара. Очаква се през септември да бъдат доставени на първите клиенти в Япония, а скоро след това да почнат да ги продават в Китай, Европа и САЩ.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".