Рубрики
Начало » Коронавирус » МГ Русе няма топла вода

МГ Русе няма топла вода

 

mg ruse sgrada

 

Покрай случая с първия ученик у нас с коронавирус след началото на учебната година – 11-класникът от Математическата гимназия в Русе, и покрай мерките, които трябва да вземе училището му, се оказа, че там няма топла вода. Информацията съобщиха медиите, които цитират заместник-кмета на града Магдалина Илиева.

 

Наскоро в сградата е извършен ремонт за над 4 милиона лева с пари от европроект, изградена е тръбна инсталация, но бойлер не е монтиран, допълва бТВ.

 

Директорът на учебното заведение Галина Бобева ще подаде сигнал чрез докладна записка до Община Русе за нуждата от 750-литров бойлер, който да се използва в сградата. Такъв е бил заложен по проекта за пълно обновяване на училището, но не е монтиран, допълват русенските медии.

 

За проблем с топлата вода в българските училища алермира още през юли заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Притесненията, че няма „сапун и топла вода“ предизвикаха бурна реакция сред родителите, които очакваха много по-сериозни мерки за справяне с коронавируса в 21 век. Министърът на образованието Красимир Вълчев отсече, че тази мярка „сапун и топла вода“ е задължителна за всяко училище у нас и трябва всички да имат.

 

Математическата гимназия в Русе е едно от най-елитните училища в България. Обикновено е на челни места в класациите от матурите и винаги има силни състезатели на математическите състезания.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".