Рубрики
Начало » Коронавирус » Майкрософт позволи на служителите си да работят от дома си постоянно

Майкрософт позволи на служителите си да работят от дома си постоянно

COVID и работа от дистанция

 

laptop-2443739_640

Работа от дома, работа от дистанция в страната или в чужбина, гъвкаво работно време, финанси за домашен офис

 

Майкрософт позволи на служителите си да работят от дома си постоянно, съобщава сайтът The Verge, който разполага със съобщението на компанията. Те могат да се преместят и да живеят другаде, а не да са близо до офиса. Могат да изберат да работят дори и в друга държава.

 

С новите насоки Майкрософт разрешава на служителите си да работят извън офиса по-малко от 50% от работната им седмица.

 

Служителите, които изберат да работят от дома си, ще трябва да се откажат от определеното им офис пространство.

 

„Пандемията COVID-19 предизвика всички нас да мислим, да живеем и да работим по нови начини“, пише в съобщение на Майкрософт до служителите.

 

„Ще предложим максималната гъвкавост в подкрепа на индивидуалните стилове на работа“.

 

За повечето служители ще бъде лесно да преминат на работа от дома за постоянно. За някои позиции обаче това ще бъде трудно или дори невъзможно.

 

building-1011876_640

 

Ще се предостави възможност на служителите да се преместят на друго място из страната, отдалечено от офисите на Майкрософт, а дори и в чужбина. За такава релокация ще е необходимо одобрение на мениджърско ниво.

 

Майкрософт ще покрива разходите за домашен офис за служителите си, избрали да работят от дома. Но тези, които са решили да се преместят на друго място в страната или в чужбина, ще трябва да покрият разходите си за своя сметка.

 

Гъвкавото работно време също ще бъде възможно без одобрение от мениджъра. Но ако служителите искат непълно работно време, ще е необходимо съгласие от ръководството.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".