Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на образованието: Учителят може да изиска носене на маски в час

Министърът на образованието: Учителят може да изиска носене на маски в час

 

boy-5701945_640

 

„Както учителят може да изисква да не се ползва мобилен телефон, по същия начин може да изисква и носенето на маска в час“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев по Нова телевизия. По този начин отново върна старата дискусия за носене на маски в класните стаи на дневен ред, докато обществото основно се вълнува в момента от въпроса за преминаването на учениците на онлайн обучение.

 

 

Това, което направихме тази седмица, е да кажем на училищата и учителите, че могат да изискват носенето на маски в клас. Може да го направи всеки учител. Може всяко училище, всеки директор, а така също и учител.

 

Следващата седмица ще се обсъди дали да бъде задължително.

 

Ако решението е между това дълго време да имаме обучение в електронна среда и това да се носят маски, за мен това е по-малкото зло.

 

Ние казахме да се носят маски над 4 клас. За малките деца е по-неподходящо, по-трудно, обясни Вълчев.

 

В момента МОН събира информация по въпроса от определен брой училища, които са извадка, и следващата седмица отново ще го реши този въпрос.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".