Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на образованието: „Ако повече ученици не могат да се явят на изпитите в 7 клас, може да помислим за втори дати“

Министърът на образованието: „Ако повече ученици не могат да се явят на изпитите в 7 клас, може да помислим за втори дати“

До края на април ще се реши дали ще отпадне материал от НВО

125 su

 

„Ако повече ученици не могат да се явят на изпитите в 7 клас, може да помислим за втори дати“, каза министърът на образованието Красимир Вълчев по бТВ. Така той отговори на въпрос на родител дали не е удачно най-накрая да се помисли за допълнителни дати за Националните външни оценявания в 7 клас, които служат и за влизане в гимназиите.

 

Министър Вълчев обясни, че миналата година е имало подобни искания, но реално само няколко ученици не са успели да участват. Всяка година всъщност имало такива случаи дори и преди пандемията.

 

Основното притеснение на МОН, за да не се съгласи с втори дати, е, че не може да се осигури равнопоставеност между двата изпита в различните дни. 

 

Красимир Вълчев обаче допълни, че ще се следи ситуацията и много ще зависи колко ученици няма да мога да се явят. Ако не са много, може да им се разреши да кандидатстват с оценките от дипломите. 

 

Към образователния министър имаше и запитване дали не е редно и тази година да отпадне материал от матурите, щом учениците отново са на онлайн обучение. Вълчев обясни, че до края на април ще се реши дали ще има отпадне материал. 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".