Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на образованието: „Училищата, малко или много, са рискова среда“

Министърът на образованието: „Училищата, малко или много, са рискова среда“

„Локалният подход за превключване вече не е разумен“

school-supplies-1581760_640

 

„Училищата, малко или много, са рискова среда“, призна министърът на образованието Красимир Вълчев по БНТ. При обявяване на новите строги мерки главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев също посочи училищата сред един от най-рисковите места, по тази причина те се затварят и се преминава към онлайн обучение.

 

Красимир Вълчев посочи още, че локалният подход за превключва от присъствено към онлайн обучение вече не е разумен. Тази идея на МОН за локален подход издържа твърде кратко – едва 23 дни през ноември, макар че беше широко пропагандирана и се разчиташе на местните власти или училищата да вземат решение кога да се премине на онлайн обучение. Този подход вече обявен, че „не е разумен“.

 

До тази седмица превключването беше локално. Там, където имаме случаи на ковид. Там, където имаме заболели учители и ученици. Но вече не е разумно да следваме този подход.

Училищата, малко или много, са рискова среда.

Те са рискова среда на многочислено, многочасово взаимодействие на множество хора.

Сега най-важното е да съхраним здравето и живота на нашите съграждани. В това число и на учителите.

Много важно е да намалим натиска върху здравната система.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".