Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на образованието: Синдикатът на Янка Такева има други данни за онлайн обучението

Министърът на образованието: Синдикатът на Янка Такева има други данни за онлайн обучението

„Почти 80% от директорите и учителите искат преминаване към онлайн обучение“, според Синдикат Образование към КТ „Подкрепа“.

air-bag-1696481_640

 

Министърът на образованието намекна, че Учителският синдикат на Янка Такева (към КНСБ) явно е с други данни за нагласите сред учителите за онлайн обучението. Повод за коментара по БНР стана цитирането на изследването на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, в което се посочва, че почти 80% от директорите и учителите искат преминаване към онлайн обучение.

 

Говорих с г-жа Янка Такева, която е председател на другия синдикат (към КНСБ), който има 6-7 пъти по-голяма членска маса. Те пък казват, че техните изследвания са други, техните числа са други.

Така че не трябва да ги вземаме за чиста проба социология, истина.

Но факт е, че в момента има страхове и никой не трябва да се заиграва с тези страхове.

 

За разлика от активния председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Юлиан Петров, който редовно изпраща прессъобщения до медиите, Янка Такева до момента не е информирала за тези техни изследвания. Имаше само скорошно телевизионно участие, в което остави различно впечатление като твърдо заяви: „Никой няма право да поставя на карта живота и здравето на децата, учителите и непедагогическия персонал“ и подхвърли идеята за ковид ваканция.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".