Рубрики
Начало » Коронавирус » Министърът на туризма: „Екскурзиите с образователна цел, зелени и ски училищата са с голямо значение за здравето и закаляването на децата. В условията на пандемия тези теми не търпят отлагане.“

Министърът на туризма: „Екскурзиите с образователна цел, зелени и ски училищата са с голямо значение за здравето и закаляването на децата. В условията на пандемия тези теми не търпят отлагане.“

„Да се организират по-добре пътуванията на учениците и да се обхванат повече деца“

backpack-1836594_640

 

„Програмите за насърчаване на екскурзиите с образователна цел, зелени и ски училищата са с голямо значение не само за подготовката на учениците, но и за здравето и закаляването им. В условия на пандемия тези теми са особено актуални и не търпят отлагане„, заяви днес вицепремиерът и министърът на туризма Марияна Николова.

 

Вицепремиерът препоръча да се дадат повече разяснения на бизнеса и регионалните образователни звена как да се организират по-добре пътуванията на учениците и как да обхванат повече деца.

 

Днес тя се срещна с министъра на образованието Красимир Вълчев. Те разговаряха с ръководството на  Националната асоциация за детски и младежки туризъм. Тема на разговора бяха ученическите екскурзии.

 

Министър Вълчев заяви, че образователната среда трябва да се разширява. Според него е много важно децата да излизат извън класната стая, за да посещават обекти с културно и историческо значение. Той препоръча пътуванията да се ориентират към по-топлите месеци заради сезонните заболявания.

 

В началото на октомври просветният министър заяви: „Не препоръчвам училищата да тръгнат по екскурзии oще в началото на учебната година!“. В края на септември след запитване от РУО София-град стана ясно, че заповедта му, с която забранява ученическите екскурзии, вече няма правно действие.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".