Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID геополитика » Мнението ми за статията „COVID през 2021 г. – край или само начало на кризата?“ на Георги К. Маринов

Мнението ми за статията „COVID през 2021 г. – край или само начало на кризата?“ на Георги К. Маринов

 

megaphone-2223049_640

 

Мнението ми за статията „COVID през 2021 г. – край или само начало на кризата?“ на Георги К. Маринов

 

Много интересна статия, която дава много информация и отговори за въпроси, свързани с вируса и ваксините.

 

Автор е българският учен Георги К. Маринов, който работи в Департамента по генетика в елитния американски университет в Станфорд.

 

И аз от няколко дни се питам в кой момент лидерите изоставиха идеята за нулев ковид и преминаха към стратегията за многократна ваксинация. Също и дали наистина е възможен колективен имунитет, защото вече все по-често срещам тезите, че май няма да се случи.

 

Разбрах, че съм била права да се ядосвам на безумните мнения, които бяха популярни миналата година, че „явно всички трябва да изкараме коронавируса“.

 

Вчера ми беше препоръчана статията в коментар във Фейсбук страницата на Данибон от университетски преподавател, а след това изчетох и дискусия в коментарите с преподавател по биология, който също оцени високо публикацията. Това ми даде знак, че трябва и аз да я прочета.

 

Медицинската част на статията е наистина много хубава и за първи път прочетох неща, за които съм се питала или не съм знаела.

 

Беше ми много полезно например да науча как ще става реваксинацията с векторните ваксини.

 

Преди темата за ваксините, дава се много информация за самия вирус. Достъпно е написано. И също за имунитета – няма да има траен имунитет и какво следва от това.

 

Предпочитах статията да остане в основата на медицината без да се навлиза в идеологическо-политическо-икономическата сфера, но това са разбиранията на автора.

 

Основно препоръчвам да се прочете първата част, защото е хубава гледна точка и достъпно обяснено, а после всеки да си потърси още информация.

 

Георги К. Маринов e завършил Математическа гимназия в Плевен, а след това MIT (Massachusetts Institute of Technology) с бакалавърска степен по биология. Има докторска степен от Caltech (California Institute of Technology). В момента работи в Департамента по генетика в Станфордския университет. Изследванията му са основно в областта на функционалната и еволюционната геномика и регулаторната и еволюционна биология.

 

Можете да прочетете статията тук:

„COVID през 2021 г. – край или само начало на кризата?“ на Георги К. Маринов

 

Още една статия ми беше препоръчана от същия автор. Към момента не съм я прочела, но след като я изчета, ще впиша мнението си.

Можете да я прочетете тук: „Локдаун за последно или до без край?“ от Георги К. Маринов

 

 

Много интересна статия, която дава много информация и отговори за въпроси, свързани с вируса и ваксините.

Автор е…

Posted by Danybon on Saturday, March 27, 2021

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Краят на ковид кризата – управление на коронавируса като грип и многократно ваксиниране

Трябва да започнем планове за постоянна пандемия

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".