Рубрики
Начало » Коронавирус » Многообразие от варианти за новата учебна година в Абу Даби

Многообразие от варианти за новата учебна година в Абу Даби

 

arab-1177904_640

Ако човек внимателно следи различните варианти за започване на новата учебна година в различните държави, със сигурност ще си хареса този модел, който най-много се доближава до неговите желания и възгледи. Основното, което в повечето държави искат семействата, е да имат избор. Когато е предложено само едно задължително решение, възниква напрежение и бурни дискусии, които разцепват общественото мнение.

 

В Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, явно са предоставили многообразие от варианти за избор и на родители, и на училища. На човек може да му се завие свят, докато изчете всички възможни варианти, а още повече като си представи как ще се реализират. Но явно са помислили и за това щом ги предлагат. За някои от вариантите не успях да се сетя защо съществуват и са предложени, но явно си имат клиенти.

 

Родителите ще имат възможност да избират между присъствено и онлайн обучение за децата си.

 

Дотук добре – среща се и на други места. Но изборът при училищата беше интересен.

 

Училищата могат да предложат различни варианти на присъствено обучение, за тези, които го изберат. Има за пълен учебен ден, за половин учебен ден, за алтернативни дни, за алтернативни седмици или комбинация от посочените.

 

Има две важни уточнения.

 

Родителите трябва да заплатят цялата такса за обучение в училищата без значение кой вариант избират.

За училищните бусове няма да се приспадат таксите, ако ученикът се спре на онлайн обучение или не го посещава всеки ден.

 

Да, изборът често е обвързан с финансови параметри, но пък защо да не се предложи, ако има желаещи за такава сделка.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".