Рубрики
Начало » Коронавирус » MОН мисли да удължи учебната година на учениците от 1 до 6 клас

MОН мисли да удължи учебната година на учениците от 1 до 6 клас

„Ново 20″

mon danybon 1

 

МОН обмисля удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици през юни. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от медиите.

 

Идеята на МОН е, че с тези две седмици ще се компенсират дефицитите, които са натрупани в образователния процес при малките ученици.

 

При големите ученици от 7 до 12 клас, които учат до края на юни, няма как да се удължи учебната година и през юли.

 

Образователният министър се надява преустановяването на присъствените учебни занятия да е само до Нова година, а след това да има само частично, ако се наложи, с редуване на присъствено и онлайн обучение.

 

Точно обясних, че МОН не се прояви като лидер в ковид кризата, и хоп – „ново 20″, което отново едва ли е базирано на анализ, но пък е обгърнато от същите клишета, които слушаме половин година. Значи излиза, че МОН очаква провал от онлайн обучението и вместо да даде ясни насоки за качествено обучение в електронна среда, после да анализира какъв ще е резултатът, предварително ни подготвя да не се надяваме на нищо добро, а някак да го преглътнем. 
 

MОН мисли да удължи учебната година на учениците от 1 до 6 клас

Точно обясних, че МОН не се прояви като лидер в ковид…

Posted by Danybon on Wednesday, November 25, 2020

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".