Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » МОН за новата заповед: Училищата сами да решат дали на 15 или 16 февруари да възстановят присъственото обучение

МОН за новата заповед: Училищата сами да решат дали на 15 или 16 февруари да възстановят присъственото обучение

МОН с насоки по новата заповед на здравния министър

pencils-1486278_640

 

„Решението не се базира на никакви обективни анализи“ – отворено писмо от “Родители за безопасно образование”, “Учители за безопасно образование” и „Science in the Crisis“

 

„Отделните училища, в които имат такива паралелки, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това“, дадоха насоки от Министерството на образованието във връзка с днешната заповед на здравния министър. От ведомството с прессъобщение се разпореждат утре да не се пишат отсъствия, ако някой не успее да присъства. Поради снежната обстановка в страната училищата могат да поискат и продължаване на онлайн обучението. 

 

Спешното присъствено обучение, обявено в Деня на влюбените, неделя, явно води до някои спешни въпроси и МОН пусна обяснения.

 

МОН: Разрешават се присъствени учебни занятия в паралелки, които са единствени за съответния клас на училището

Със заповед на министъра на здравеопазването от утре /15 февруари 2021 г./ се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. В тази връзка ви уведомяваме, че отделните училища, в които имат такива паралелки, самостоятелно ще решат кога да възстановят присъствените занятия – от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това.

 

Утре, 15.02.2021 г., училищата с учебен процес по новото допълнение на заповедта на МЗ няма да отразяват отсъствия на учениците, които по обективни причини не са успели да присъстват.

 

При невъзможност, поради влошена метеорологична обстановка и затруднено придвижване на учениците, училищата могат да поискат продължаване на обучението в електронна среда.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".