Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » МОН уточнява: Учениците, които не се връщат присъствено, ще продължават да учат онлайн

МОН уточнява: Учениците, които не се връщат присъствено, ще продължават да учат онлайн

От МОН дообясняват заповедта на образователния министър със съобщение във Фейсбук

 

20210124_154142

 

Учениците, които не се връщат присъствено в училище, ще продължават да се обучават от разстояние в електронна среда, написаха от МОН в официалната си Фейсбук страница. Днешната заповед на образователния министър Красимир Вълчев обърка доста родители и учители и е изтълкувано, че онлайн обучението остава до 17 март.

 

zap290_290121_vazstanovjavane_uch-proces_page-0001

 

Правилният прочит е да се има предвид заповедта на здравния министър за графика на учениците.

 

Screenshot from 2021-01-26 20:34:14

 

Точно в тази насока са и уточненията на Фейсбук страницата на МОН

 

Министърът на образованието и науката издаде заповед, с която в системата се прилагат разпоредбите на МЗ по отношение на графика за възстановяване на присъствените занимания в училище и се регламентира образователният процес за класовете в неприсъствена форма на обучение.

 

Със заповедта се допускат присъствените учебни занятия и за учениците от 5-и до 12-и клас при спазването на определен график, пише още в съобщението. За да продължи обучението в електронна среда от разстояние за учениците, които в определения график и седмици не са присъствено в училище, е издадена съответната заповед на министъра на образованието и науката. 

 

От 4 февруари (четвъртък) в клас освен учениците от начален етап, се връщат за две седмици и 7, 8 и 12 клас по заповед на министъра на здравеопазването. Останалите продължават обучение от разстояние, пишат от МОН.

 

От 18 февруари до 2 март присъствено обучение ще има за 5, 10 и 11 клас, както и начален етап. През това време останалите класове от гимназиален и прогимназиален етап – 6, 7, 8, 9 и 12 клас, ще бъдат в обучение от разстояние.

 

От 4 март до 17 март в училище ще бъдат учениците в начален етап и учениците в 6, 9 и 12. клас. Останалите ще се обучават от разстояние в електронна среда, пишат още от МОН.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".