Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Всички начални училища в Лондон затварят за 2 седмици

Всички начални училища в Лондон затварят за 2 седмици

 

london-1900570_640

 

Всички начални училища в Лондон затварят за 2 седмици като опит да се спре разпространението на новия щам на коронавируса. Това реши британското правителство, съобщиха медиите. Началните училища ще трябва да предоставят онлайн обучение на учениците.

 

В средата на миналата седмица британският образователен министър обяви, че средните училища остават затворени. Началните училища обаче трябваше да отворят според първоначалния план на правителството. Само в най-засегнатите райони и в някои части на Лондон трябваше да се учи дистанционно. Това обаче предизвика недоволство там, където училищата трябваше да отворят. Настояването беше за онлайн обучение до 18 януари.

 

„Добро решение!“ Така го определени кметът на британската столица Садик Хан. Според него всички училища в Лондон трябва да се третират по еднакъв начин и нито едно да не бъде принудено да отваря на 4 януари.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".