Рубрики
Начало » Коронавирус » COVID и образование » Началните училища и детските градини в Нидерландия няма да отворят поне до 18 януари

Началните училища и детските градини в Нидерландия няма да отворят поне до 18 януари

Британският щам е открит в начално училище в Ротердам

house-2665557_640

 

Началните училища и детските градини в Нидерландия няма да отворят поне до 18 януари, съобщават холандските медии. Ваканцията им свършва на 3 януари и надеждите на правителството бяха, че поне те могат да учат присъствено от 4 януари. Всички ученици ще се обучават онлайн.

„Исках да е различно, но по-ранното отваряне е невъзможно“, каза холандският образователен министър.

 

Основната причина е, че все още натискът към здравната система е огромен.

 

Другата причина – опасността от разпространението на британския щам на коронавируса, за който се смята, че засяга в по-голяма степен децата.

 

Британският щам е открит в начално училище в Ротердам. Анализът показва, че огнището там вероятно е възникнало около края на ноември. Разследването на здравните власти сочи, че при 40 случая на коронавирус в това училище, поне 5 са с новия щам. Учителка на 38 години от това училище е починала през декември, макар че все още не ясно с кой щам е била заразена.

 

Холандското правителство иска да се направи изследване как мутациите на коронавируса могат да повлияят на образованието в близкото бъдеще. 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".