Рубрики
Начало » Коронавирус » Над 2000 под карантина след отваряне на училищата в САЩ

Над 2000 под карантина след отваряне на училищата в САЩ

Над 1100 са карантинирани ученици и учители само в район Чероки до Атланта

art-1238602_640

 

Над 2000 под карантина след отваряне на училищата в САЩ, съобщава CNN. Карантинирани са ученици, учители и училищен персонал. 230 са позитивните случаи. Част от училищата отвориха в САЩ миналата седмица.

 

И ако доскоро за лош пример при отварянето на училищата се даваше Израел, вече едно малко районче до Атланта ще вземе този антирекорд. Към него внимание на световната общност насочи Ню Йорк Таймс. Към 11 август поставените под карантина ученици и учители бяха 925 души само за седмица обучение. Днес CNN вече съобщава за над 1100 карантинирани района Чероки до Атланта.

 

„Това изобщо не изглежда на успешно отваряне на училищата“, приглася на Ню Йорк Таймс и CNN.

 

Преди да отворят училищата в САЩ, медиите много внимателно анализираха опита на училищата в Европа. Но ситуацията в Европа и САЩ е доста различна. Дори заключиха: „Европа не е САЩ“. По същия начин и ние е добре да следим американския опит от отваряне на училищата, както добрия, така и лошия, но все пак ситуацията тук е по-различна.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".